MILOŠ PAVLICA, DRŽAVNI SEKRETAR

(Foto: osebni arhiv)

Miloš Pavlica je bil rojen 3. oktobra 1950. Po izobrazbi je pravnik. Več kot dvajset let je delal v gospodarstvu, kjer je bil zaposlen v poslovnem sistemu Iskra. Delal je na področjih planiranja, organizacije, kadrov in nagrajevanja, upravnih in političnih organov v SOZD Iskra. Ob koncu dela v Iskri je bil na položaju poslovnega sekretarja Iskra d.d..

 

Leta 1992 je bil izvoljen za poslanca v prvo sestavo Državnega zbora RS in pozneje delo nadaljeval kot svetovalec poslanske skupine Združene liste Socialnih demokratov (ZLSD) v Državnem zboru do leta 2004, ko je bil imenovan za poklicnega podžupana Mestne občine Ljubljana.

 

Bil je podpredsednik Delavske stranke Slovenije od leta 1991, ko je bila ustanovljena in nato šest let njen predsednik. Leta 1997 je bil izvoljen za podpredsednika stranke ZLSD in to funkcije je opravljal osem let. Trenutno še opravlja funkcijo predsednika Delavske zveze Socialnih demokratov in je član najožjega vodstva Socialnih demokratov.

 

V Mestni svet Mestne občine Ljubljana je bil izvoljen prvič v letu 1998 in sedaj opravlja tretji mandat mestnega svetnika.

 

Opravljal je številne funkcije v nevladnih organizacijah in nadzornih organih gospodarskih družb in zavodov.