NOVICA

25.01.2010

Premier Pahor na umestitvi novega nadškofa Antona Stresa

Predsednik Vlade RS Borut Pahor se je danes popoldne v ljubljanski stolnici udeležil slovesnosti ob umestitvi novega nadškofa dr. Antona Stresa, ki je na tem mestu nasledil dr. Alojzija Urana. Slovesnosti so se poleg apostolskega nuncija Castella, ki je novega nadškofa tudi umestil, udeležil tudi številni visoki politiki ter duhovniki, škofje, nadškofje ter kardinali iz domovine in tujine.

 

 

(Foto: Tamino Petelinšek/STA)

 

Po končanem dogodku je slovenski premier Pahor v kratki izjavi za javnost povedal, da je apostolski nuncij pogosto njegov gost ter da so tudi vsa ostala srečanja ne le s predstavniki katoliške cerkve, ki je največja, temveč tudi z ostalimi, vedno pristna in odkrita, kar potrjuje, da so odnosi med državo in cerkvijo dobri.

 

Na slovesni umestitvi pa je novi ljubljanski nadškof Anton Stres med drugim povedal tudi, da vse vabi k sodelovanju, k razvejenim in iznajdljivim pastoralnim pobudam, ki naj potekajo v enotnosti sodelovanja, v slogi in medsebojni pomoči ter poudaril, da Cerkev je in mora biti prostor ustvarjalnosti.